A Modo Mio

Lavazza A Modo Mio aparat i kapsule rade u sinergiji i svaki put vam nude savršen espreso.

Jednodozne Lavazza A Modo Mio kapsule su vakuumski pakovane, kako bi sačuvale svježinu i miris tek otvorenog pakovanja kafe.

Naše kapsule vješto su kreirane u Lavazza laboratoriji, sadrže pravu količinu kafe (7.5g) i uvijek garantuju odlične rezultate.

Dobijeni espreso je punog i intenzivnog ukusa, guste i postojane kreme, koju osigurava optimalni pritisak vode (9-15 bara).

Mješavina je odabrana, pržena i mljevena po najvećim barista standardima, a zaštićeno vakuum pakovanje čuva aromu, dok spora ekstrakcija (25-30”) pojačava ukus.

Iako u tradiciji pripreme, mljevenja i pravljenja kafe definitivno postoji nešto katarzično, to nije uvijek najpraktičnija opcija.

Kad ustanete ujutro, želite da što prije popijete šoljicu prave italijanske kafe? Lavazza aparat za kafu, kao što je Jolie, daje tu mogućnost. Pruža ukusnu kafu koju očekujete od Lavazze jednim pritiskom na dugme!

AMM Jolie, iako jedan od najmanjih i najpristupačnijih aparata iz naše ponude, daje espreso dostojan Lavazza imena.

Jednostavan za upotrebu, a pravi fantastičnu kafu!

Jolie je manji od većine aparata za kafu, pa ne zauzima mnogo prostora na radnoj površini. Širok je svega 12,5 cm, visok 22,5cm i dubok 33cm, tako da će se udobno uklopiti na bilo koju radnu površinu. Jolie aparat za kafu težak je samo 2.5kg, a rezervoar za vodu ima kapacitet od 600ml.

Upečatljivi retro dizajn izgleda dobro u svakoj kuhinji, a dostupan je u četiri boje (bijela, zelena, plava i crvena).

Izuzetno tih aparat, gotovo da ne pravi zvuk tokom pripreme autentičnog italijanskog espresa. Iako mali aparat, AMM Jolie vam dozvoljava da okusite punih 125 godina iskustva u pravljenju kafe pomoću jedne kapsule

Čak i najneiskusniji ljubitelji kafe moći će da naprave savršen espreso koristeći Jolie aparat za kafu.

Ručica je velika i jednostavna za rukovanje. Jednostavno je podignite da biste otvorili poklopac dijela za kapsule, stavite kapsulu po izboru, a zatim spustite ručicu. Pritiskom samo jednog dugmeta na vrhu aparata dobićete savršen, aromatičan espreso.

Svi uklonjivi djelovi su sigurni za pranje u mašini za sudove, što aparat čini izuzetno jednostavnim za čišćenje i održavanje

AMM kapsuleIntenzitetNoteArabika/RobustaPorijeklo
Dek Cremoso7Bademi i kandirano voće100% ArabikaBrazil
Qualità Oro8Cvijeće i voće100% ArabikaCentralna i Južna Amerika
Qualità Rossa10Čokolada i sušeno voće70% Arabika i 30% RobustaJužna Amerika, Afrika
Passionale11Karamela i čokolada100% ArabikaBrazil, Indija
Crema e Gusto12Liker i čokolada30% Arabika i 70% RobustaBrazil, Afrika, Jugoistočna Azija

Dek Cremoso

Izuzetna mješavina slatke brazilske arabike, punog tijela.

Proces dekofeinizacije vrši se prirodnim putem, kako bi se očuvao prepoznatljiv ukus Lavazza espresa.

Kafa bez kofeina intenzivnog mirisa, savršeno izbalansirana.

Brazilska arabika bez kofeina nudi espreso bogatog ukusa i mirisa. Prirodna metoda dekofeinizacije omogućava da jedinstvene karakteristike ove kafe ostanu netaknute.

Srednje pržena kafa.

Qualità Oro

Jedinstvena kombinacija najfinijih arabika zrna iz Centrale i Južne Amerike, stručno odabranih i prženih do savršenstva.

Savršena simfonija jedinstvenog ukusa od 1956. godine.

Slatkog i nježnog ukusa, intenzivne i mirisne arome.

Ovu mješavinu čini arabika iz Centralne i Južne Amerike, intenzivnog, slatkog i sofisticiranog mirisa i dugotrajnog ukusa.

Srednje pržena kafa.

Qualità Rossa

Za ovu pažljivo odabranu mješavinu, Lavazza eksperti su kombinovali brazilska arabika zrna za tijelo i slatkoću i robusta zrna iz Afrike i Jugoistočne Azije, za intenzitet i tople note kakaoa.

Rezultat je kafa bogatog ukusa, idealna za one koji žele energično da počnu dan.

Dobro izbalansirana, punog tijela i postojanog ukusa. Od mješavine brazilske arabike i prirodne robuste, dobijen je bogat i balansiran espreso.

Srednje pržena kafa.

Passionale

Brazilska arabika, punog tijela, spojena sa indijskom arabikom, intenzivne, slatke arome, daje puni, uravnotežen i pomalo karamelizovan ukus, intenzivno pržene note.

Jače pržena kafa.

Crema e Gusto

Lavazza Crema e Gusto je kafa izraženog karaktera: savršena kombinacija intenzivne arome i punog ukusa, harmonična i kremasta.

Sastoji se od mješavine visokokvalitetnih arabika i robusta zrna, s prijatnim čokoladnim ukusom. Idealna je za sve one koji žele uživati u intenzivnom ukusu u bilo koje doba dana.

Brazilska arabika i robusta iz Afike i jugoistočne Azije daju punoću i intenzivnu mješavinu, sa notama blago začinjenog likera i kakaa.


Srednje pržena kafa.